ausmalbilder

F1'de yenilikler bitmiyor...

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri


Formula1 , bu hafta sonu Avustralya Melbourne'deki "Albert Park" pistinde düzenlenecek olan ilk yarışla başlıyor. Açılışta büyük üstad , Bay "Carl Cox" en az F1 araçlarının performansları tadında olacağına emin olduğum canlı performansını sergileyecek ..

Bizi ilgilendiren en önemli gelişme ise (ki zaten bu daha önceden ilan edilmişti) daha önceleri yaz aylarında yapılan Türkiye GP'sinin takvimde 5.sıraya alınması ki bu da yarışın bahar mevsimine (11 Mayıs) denk gelecek olması demek oluyor. Peki bu durum ne doğuracak? Saat yönünün tersine dönülen ve inişli çıkışlı eğimlere sahip bu pistte bu kez de sürpriz hava durumlarıyla karşılaşılabileceği aşikar. Bence bu sezon yapılacak Türkiye GP'si kesinlikle hiç olmadığı kadar heyecanlı ve sürprizlerle dolu geçecek.

Diğer önemli haber ise takvime bu yıl ilk defa dahil edilen ve 28 Eylül tarihinde koşulacak 15. yarış olan Singapur GP'si , pistte yapılan düzenlemeler sayesinde "gece" yapılacak. Sürücülerin görüşünü etkilememesi için farklı teknolojiler kullanılarak aydınlatılan pist ve tarih itibariyle dengesiz olabilecek hava koşulları kesinlikle herkese çok farklı tecrübeler yaşatacak ve farklı heyecanlar sunacak.

F1'in patronu Sayın Bernie Ecclestone , önceki sezonlarda aldığı kararlar ve yaptığı farklı uygulamalar sonrasında , birkaç sezondur yarışların eskisi gibi zevkli geçmemesi yüzünden azalan F1 seyirci sayısı ile birlikte gelirlerinin de azalmaya başladığını farketti ve hemen aksiyon aldı. Değişik uygulamalar ve değişik pistlerle heyecanı geri getirmeye çalışıyor. Gerçekten zor bir pist olan İstanbul Park ve ilk kez yapılacak olan Singapur GP'sindeki gece yarışı uygulaması kesinlikle çok iyi fikir.
Ayrıca bu sezon , kalkış ve çekiş kontrol sistemleri (traction control) de uygulamadan kalkacağı için sürücüler ham yeteneklerini tamamen ortaya koyacaklar. Daha doğrusu ortaya koymak zorunda kalacaklar.. Bu duruma biz seyirciler ve sayın lastik üreticileri çok seviniyoruz.
Bol patinaj , bol spin seyredeceğiz.. Lastikler yanacak , dumanlar çıkacak , herkes için stres had safhaya tırmanacak.. Bu sezon kesinlikle çok keyif alacağımıza inanıyorum..
Tıpkı eskiden olduğu gibi..

2008 F1 sezonu ise şu şekilde ;

Avustralya : 16 Mart
Malezya : 23 Mart
Bahreyn : 6 Nisan
İspanya : 27 Nisan
Türkiye : 11 Mayıs
Monaco : 25 Mayıs
Kanada : 8 Haziran
Fransa : 22 Haziran
İngiltere : 6 Temmuz
Almanya : 20 Temmuz
Macaristan : 3 Ağustos
Valencia : 24 Ağustos
İtalya : 7 Eylül
Belçika : 14 Eylül
Singapur : 28 Eylül
Çin : 12 Ekim
Japonya : 19 Ekim
Brezilya : 2 Kasım