ausmalbilder

Rusya ' dan Mükemmel Bir Amfibik...

araba resimleri - modifiyeli araba resimleri

Konuğumuz hakkında birşeyler yazmadan önce amfibik terimini kısaca açıklayalım ;
Amfibik , hem karada hem suda yaşayabilen canlılara verilen isimdir...

Bu durumun motorlu taşıtlara yansıyan hallerinin de nadiren örneklerini görmekteyiz. Özellikle askeri amaçlarla türetilmiş olan bu araç grubu , karada ulaşımı sağlama konusunda yeterli olan bu taşıtlar , fazla dalgalı olmayan ve nispeten durgun sularda da adeta bir tekne gibi hareket edebilirler. Ancak yaradılışları itibariyle ne tam bir yol performansı ne de tam bir su taşıtı performansı sergileyememektedirler.
İşte bu bileşke dahilinde üretilmiş ve beni en çok etkilemeyi başarabilen bir örneği sizlere sunmak istiyorum ;

Aton-I Viking 2992...

Aracın kabininin içine , tam ortaya monte edilmiş Rus yapımı Vaz marka 4 silindirli ve 1.800.-cc hacimli bir makineden güç alan bu çok kabiliyetli araç , eski teknolojiye sahip motorundan elde ettiği 82.-hp ile yaklaşık 1.500.-kg ağırlığındaki gövdesini hareket ettiriyor. Karada 60.-km/h ve suda da sahip olduğu itici jetler sayesinde 10.-km/h gibi mütevazi hızlara çıkabilen Viking , yüksek hızdan ziyade aklınıza gelebilen her yerde ulaşıma olanak sağlayabilen bir asker. Üstelik sahip olduğu havalı süspansiyonu ve otomatik lastik basınç kontrol sistemleri de cabası...

İç mekana göz attığınızda toplamda 7 kişinin seyahat edebilmesine izin veren yerleşimi , önde ortada konumlandırılmış sürücü ve estetikten uzak , basit ama fonksiyonel kumanda elemanları ile işlevselliğin ön planda olduğunu açıkça gösteriyor.